www.iiiWe.com » چای بنوشیم یا نه؟‏

 صفحه شخصی عباس کامرانیان   
 
نام و نام خانوادگی: عباس کامرانیان
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: دکتری مکانیک - پایه نظام مهندسی: دو
شغل:  مدیر تحقیق و توسعه شرکت فراتحقیق سپاهان
شماره نظام مهندسی:  20-400-4189
تاریخ عضویت:  1389/05/12
 روزنوشت ها    
 

 چای بنوشیم یا نه؟‏ بخش عمومی

8

1- بوته چای جزو معدود گیاهانی است که به دلیل وجود سموم فراوان در بافت آن، در طبیعت هیچ آفت جدی به جز انسان ندارد! مزارع این گیاه نیاز به سمپاشی ندارند و هیچ چرنده، پرنده، حشره و ... به آن نزدیک نمی شود. اگر در بین علوفه چهارپایان (هر نوع که باشند) حتی کمی برگ چای باشد، حیوان به محض جویدن آن ها را از دهانش بیرون می ریزد

2- در بسیاری از مناطق کشاورزی، برای آن که احشام و سایر حیوانات به مزارع و کشتزارهای مختلف نزدیک نشده و زراعت را خراب نکنند، اطراف آن ها را بوته چای می کارند. حیوانات با مشاهده بوته چای به مزرعه نزدیک نمی شوند!

3- اولین وارد کننده تخم این گیاه به ایران در اوایل دوره قاجار انگلیسی ها بودند که با همکاری عناصر خودفروخته ای در دربار قاجار، کشت این گیاه و نوشیدن دم کرده آن را در ایران رواج دادند. واقعیت آن است که حکمای ایران زمین از چند هزار سال قبل با این گیاه آشنایی داشته و به خوبی می دانستند که این گیاه ارزش غذایی نداشته، بلکه مصرف غیر دارویی آن مضر است.

4- موادی که در اصطلاح علم شیمی ساختار مولکولی حلقوی دارند (مواد آروماتیک) سرطان زا هستند. «پلی فنول» یکی از مواد آروماتیک است که چای هم این ماده را دارد. فنول چیست؟ فنول یک ماده دارای ترکیبات حلقوی است که بر روی پوست، کبد و سیستم گوارش اثرات نامطلوبی می گذارد. جالب این جاست که قریب به اتفاق مواد معطر شیمیایی که در کارخانجات به چای اضافه می کنند هم جزء مواد آروماتیک و سرطان زا هستند!

5- مصرف چای (خصوصاً پس از غذا که سال هاست عادت بسیاری از ایرانیان شده است) جلوی جذب آهن معدنی موجود در غذاها توسط بدن را می گیرد که در نتیجه منجر به بروز بیماری کم خونی مزمن در مصرف کنندگان می شود. چای دارای ترکیباتی به ‌نام تانن است که مزه‌ تلخ چای را ایجاد می کند. تانن‌ها با آهن، ایجاد رسوب می‌ نمایند و این رسوب به دلیل درشتی ملکول و سنگینی، غیر قابل جذب توسط بدن است. لذا در صورتی که غذای مصرفی دارای آهن بوده و بلافاصله بعد از آن چای مصرف شود، از جذب آهن آن جلوگیری می کند. فراموش نکنید که عارضه کم خونی خود باعث ده ها بیماری دیگر در بدن می شود.

6- همان گونه که گفته شد چای دارای ماده ای است به نام تانن. این ماده بسیار مدراست و به همین خاطر مایعات بدن را دفع کرده و پلاسما غلیط می شود. آنزیم ها در پلاسمای غلیظ نمی تواننند فعالیت کنند و به همین خاطر مواد زاید در بدن انبار شده و موجب بیماری های گوناگون می شود. ضمناً تانن موجب فعالیت بیش از حد سلول های اپیتلیال کلیه شده و کلیه را به مرور از کار می اندازد!

7- گیاه چای دارای ماده ای است به نام اگزالیک اسید، که مسموم کننده بوده و اختلالات متابولیسمی ایجاد می کند. این ماده در کلیه رسوب کرده و سنگ های کلیوی اگزالیک را موجب می شود.

8- مصرف زیاد چای دندان ها را لک دار و سیاه می کند.

9- چای ترشح اسید معده را تحریک می کندافزایش می دهدو همچنین به دلیل ماهیت اسیدی خود، در بروز زخم معده مؤثر است.

10- در هر فنجان چای بین 60 تا 75 میلی گرم «کافئین» وجود دارد که LDL خون را افزایش می دهد و عاملی می شود برای انفارکتوس های قلبی و مغزی، ولی البته آرام بخش است و در دراز مدت اعتیادهم ایجاد می کند!

11- به دلیل وجود مقدار زیادی از ماده کافئین در چای، براى عده اى باعث تحریک اعصاب و یا تپش قلب می شود. همچنین نوشیدن چاى پررنگ براى خانم ها احتمال ابتلا به سرطان سینه را افزایش مى دهد.

12- ماده آرام بخش دیگری در چای وجود دارد به نام «تئین» که محرک سیستم اعصاب سمپاتیک است و موجب افزایش ترشح آدرنالین می شود. تئین موجب کاهش مقدار منیزیم داخل سلول ها می شود. منیزیم ماده ای است که در سلول قرار دارد تا با انواع سرطان ها مبارزه کند و با نوشیدن چای این ماده مفید از بدن خارج می شود.

13- به نظر شما چرا اغلب افراد چای خور جدی، هنگامی که تصمیم به ترک چای می گیرند با علایمی مشابه با علایم معتادان مواد مخدر در هنگام ترک مواد مذکور (همچون سردرد، بی خوابی، بی حوصلگی، آشفتگی روحی و ...) مواجه می شوند؟! آیا این موضوع که ادعا شده است سال هاست تولید کنندگان چای در کشورهای خارجی برای حفظ مشتریان خود به چای مواد افزودنی مضر و اعتیادآوری اضافه می کنند قابل اعتنا نیست؟

14- چند نفر معتاد به مواد مخدر را می شناسید که سیگاری نباشند؟ و چند نفر سیگاری را می شناسید که چای خورهای قهاری نباشند؟! چای به دلیل مواد افیونی طبیعی که در خود داشته و مواد شیمیایی که در فرآیند تولید توسط بسیاری از تولیدکنندگان به آن اضافه می شود، مقدمه ای برای آمادگی بدن جهت پذیرش انواع اعتیادها به مواد مضر دیگر است.

15- اگر دقت کنید قریب به اتفاق مواد سمی در طبیعت دارای طعم تلخ می باشند. شاید خدا خواسته است به موجودات هشدار دهد که چه موادی خوراکی نیستند و باید از آن ها پرهیز کرد. چای یکی از تلخ ترین گیاهان موجود در طبیعت است که البته با روش های مختلف سعی در کاهش این تلخی و صد البته عادت دادن ذایقه مردم به آن دارند.

16- همه این ها که گفته شد برای چای سبز که خشک شده سریع برگ سبز چای می باشد صادق است. چای سیاه که دم کرده مضرتری از چای سبز است با انبار کردن برگ سبز چای در مکان های گرم، پوسیده شدن و تخمیر این برگ ها، تغییر رنگ آن ها به قهوه ای و سیاه (مشابه عملی که باغبانان در وسط باغ با بر روی هم تلنبار کردن برگ های درختان انجام می دهند تا پوسیده شده و تبدیل به کود گردند)، سپس خشک کردن این برگ های پوسیده بدست می آید!

17- بدتر از چای سبز و چای سیاه، چای های جدید طعم داری هستند که دارای اسانس های شیمیایی مختلف بوده و تمامی مضرات دو نوع چای قبلی را دارند به علاوه مضرات مواد شیمیایی عطری و طعم دهنده های مصنوعی!

18- یکی از موارد مرسوم در جامعه ما (خصوصا در مراسم، جشن ها، سمینارها و ...) مصرف بسیاری از نوشیدنی ها در لیوان های یک بار مصرف پلاستیکی است. این ظروف به خصوص در مجاورت با نوشیدنی های داغ به سرعت مواد فوق العاده سمی و خطرناک نفتی را آزاد می کنند. برای امتحان می توانید در یکی از این لیوان ها چای داغ بریزید و چند دقیقه ای کنار بگذارید تا سرد شود. خواهید دید که پرده ای از مواد نفتی روی آن می بندد!

19- در انواع چای های بسته ای (معروف به Teafix یا Lipton)، ضایعات/ته مانده های چای که قابل ارایه به شکل عادی نیستند در بسته های کاغذی که برای جلوگیری از وارفتن در آب جوش، پروسه های شیمیایی مختلفی روی آنها انجام شده و آغشته به انواع مواد مضر هستند قرار می گیرند. پاره ای از مواد شیمیایی موجود در کاغذ مذکور در آب جوش حل شده و وارد بدن مصرف کننده می شوند!

20- ابو علی سینا در طب سنتی از چای به عنوان ماده ی پست غذایی نام می برد و از آن فقط برای مصارف درمانی در شرایط خاص استفاده می کرده است.

21- ممکن است علیرغم خواندن موارد فوق به دلیل تبلیغات زیادی که در قالب مقالات و اخبار مختلف شبه علمی به خورد جامعه داده می شود، هنوز باور نکرده باشید که مصرف این نوشیدنی همه جا تا این حد مضر است. بسیاری می پرسند که اگر واقعاً چای مضر است پس چرا این قدر در رسانه ها از آن تعریف شده و در همه جا مصرف می شود؟ پاسخ آن است که اولاً نمی توان نفی نکرد که چای فواید اندکی نیز دارد، اما این فواید قابل مقایسه با مضرات فراوان آن نیستند. ثانیاً فراموش نکنید که تجارت چای گردش مالی میلیاردی در سراسر جهان دارد. به نظر شما مافیاها و کارتل های تجاری بزرگی که از این راه منافع و سود سرشاری می برند به این راحتی اجازه می دهند که حقایق برای مردم آشکار شوند؟! در اوایل قرن بیستم شرکت های سازنده سیگار و دخانیات به پاره ای از دانشمندان ،مخفیانه پول می دادند تا مقالات به ظاهر علمی در رد خطرات دخانیات و حتی طرح فواید استفاده از آن نوشته و در مجلات معروف علمی آن زمان چاپ کنند. اسناد این تبانی های بزرگ و کثیف در اواخر قرن بیستم منتشر شد، یعنی زمانی که همه ذینفعان ماجرا مرده بودند و مضرات بلای خانمان سوز دخانیات بر همه آشکار شده بود! دور از واقعیت نیست که گفته شود مشابه چنین اتفاقاتی در زمانه ما هم برای چای، موبایل، نوشابه، سوسیس، کالباس و سایر موارد مشابه رخ می دهد و این ما هستیم که باید سلامتی خود و اطرافیانمان را فدای مطامع مادی عده ایسودجو نکنیم.

22- بوته چای یکی از بهترین گیاهانی است که می تواند هوا را از انواع آلودگی ها پاک کرده و حجم زیادی اکسیژن تولید کند. دلیل آن که هوای مزارع چای بسیار مطبوع است نیز همین واقعیت می باشد.

در حقیقت بشر امروز اگر عاقلانه فکر کند باید به جای خوردن برگ های چای، بوته آن را به عنوان یک تصفیه کننده عالی هوا در سرتاسر معابر شهرها بکارد. شاید یک دلیل دیگر برای آن که مصرف خوراکی چای مضر است همین باشد که این گیاه سموم موجود در هوا را به خود جذب می کند! هم چنین به دلیل این که گیاه چای اسیدی است، ماده ضد عفونی کننده خوبی می باشد. لذا برای شستشوی چشم های عفونی و لثه های عفونی مفید است. در طب سنتی برای درمان چشم عفونی شده نوزادان در عوض انواع و اقسام داروهای شیمیایی و آنتی بیوتیک های دارای اثرات مضر جانبی فراوان، با استفاده از آب جوشانده چای چشم نوزاد را طی چند نوبت شستشو می دهند.

23- اگرسوال شود که چه باید کرد: اولاً اطلاع رسانی وسیع در بین همه آن ها که دوستشان داریم. ثانیاً رواج ده ها دم کرده طبیعی خوش طعم، مفید و باصرفه که جانشینان بسیار مطلوبی برای چای مضر هستند در سطح جامعه (برای شروع از خانه خود و نزدیکانتان شروع کنیم).

به عنوان مثال می توانیم به تناوب از جوشانده بادرنج بویه (گیاه مورد علاقه زنبور عسل )، دم کرده برگ گیاه به لیمو (گیاهی با برگ های شبیه نعناست، با شربت به لیمو اشتباه نشود)، دم کرده میوه نسترن، دم کرده گل گاوزبان، دم کرده بابونه، جوشانده تخم گشنیز (به صورت آسیا شده)، دم کرده پونه، دم کرده زنجبیل، دم کرده زیرفون، دم کرده برگ تیول و ... ده ها جوشانده و دم کرده طبیعی و مفید دیگر استفاده کنیم.

سه شنبه 4 آبان 1389 ساعت 13:07  
 نظرات    
 
رعنا خوشدل 23:46 سه شنبه 4 آبان 1389
9
 رعنا خوشدل
behtarin matlabi boud ke khundam,va hamchenin mofid tarin...harchand man aslan chay doust nadaram amma atrafiyan ziyad masraf mikonan!
kheyli mamnun az etela resani :-)
فهیمه مسقطیان 15:44 شنبه 8 آبان 1389
6
 فهیمه  مسقطیان
وای من چای خیلی میخورم یه جورایی معتاد چاییم ولی با این مطالبی که خوندم دیگه به هیچ عنوان مصرف نمیکنم ممنون از اطلاع رسانیتون
محسن حبیبی کیاابادی 20:53 شنبه 28 اسفند 1389
4
 محسن حبیبی کیاابادی
با سلام خدمت شما دوست عزیز وگرامی
جالب بود
یحیی بهمنی 14:05 آدینه 23 اردیبهشت 1390
6
 یحیی  بهمنی
ترک چای خیلی راحته. من 4 ساله که علی رغم وابستگی شدید قبلی به چای، لب به چایی نزدم واز اثراتش بسیار راضیم. به همه توصیه میکنم دست از چای بردارن.فقط 3 روز همت میخواد، بعدش دیگه ازش بدتون میاد!
روح اله حیدری 17:51 آدینه 23 اردیبهشت 1390
7
 روح اله حیدری
سلام بنده قبلنا که کوچکتر بودم به علت بی اطلایی مصرف چاییم زیاد بود
ولی از سال اول دبیرستان به بعد که از عواقبش مطلع شدم گذاشتم کنار
به هر حال شاید چایی که انقدر توی زندگی ما ایرانی ها رواج داده شده و ما نسبت به مضرات سوء آن بی اطلاع هستیم، به گفته ی دکتر که اولین با توسط انگلیسی ها به ایران اورده شده فقط بخاطر تجارت کثیف و منافع خودشون بود !
همین الان مطلعید چقدر از صاحبان کارخانه های تولید دخانیات در ایران، آمریکایی هستن ! چرا دلتمردامون به فکر جوونا نمیفن و این بلای خانمان سوز رو ریشه کن نمیکنن !
به خدا کشور ما میتونست با تاریخچه ای که داشت الگوی کشورهای جهان باشه !

چایی رو باید جدی گرفت، به نوبه خودش میتونه نوعی ماده اعتیاد آور باشه و زمینه های بعدی رو فراهم کنه !

ممنون از دکتر عزیز که این مطلب رو برای نشر عواقب چایی گذاشتن . به امید ریشه کن شدنش ...

لطفا جدی بگیریــــــــد !
نازنین دانشمند 12:35 شنبه 24 اردیبهشت 1390
7
 نازنین  دانشمند
من مطالب بالا را با دقت خوندم ولی هنوزم حاضر نیستم از لذت خوردن یک لیوان چایی مخصوصا عصر روزهای جمعه دست بکشم.
از خوردن چایی واقعا لذت می برم
توحید سطوتی خسروشاهی 15:23 شنبه 24 اردیبهشت 1390
6
 توحید سطوتی خسروشاهی
من همین روزا فایل های صوتی طب قرآنی و رژیم غذایی سالم رو از آقایان روازاده و جمشید خدادادی گوش میکنم که همه اشون با چایی مخالفن پس من هم از امروز مخالفت خود را با مصرف چایی ( چه سبز و چه سیاه و هر رنگ دیگری ) اعلام میکنم .
و امیدوارم همه آقایون و خانومای این سایت اطلاع رسانی خوبی در این مورد داشته باشن .
به امید روزای سالم .
مژگان فدایی 18:53 شنبه 24 اردیبهشت 1390
4
 مژگان  فدایی
بسیارمطلب مفیدی بود
باسپاس